Eva-Lenas 
Jag hade inte märkt förrän ikväll att gästboken slutade fungera redan 2015(!!!) på grund av att Loopia bytt sökväg för alla script som jag därför måste gå igenom. Jag har tyvärr försummat hemsidan under tiden som jag jobbat mycket med romanen på fritiden. Men nu funkar det här igen.
Välkommen att läsa om boken på ordkanalen.com
Eva-Lena Bjarneborg
- Wed Mar 15 22:16:28 2017
 
Hej Eva-Lena!
Tack för din underbara "MC-blogg"! Håller på att ta MC-kort och gårdagens lektion slutade i tårar då jag ej fick till garage-svängningarna. Innan läggdags låg jag och googlade efter tips och råd och hittade din sida som trollband mig. Jag skrattade så många gånger då jag kände igen mig i dina upplevelser. Under dagens lektion lossnade allt då jag lutade åt höger när jag skulle svänga vänster, det var ett tips från en av dina kör-lärare, och VIPS så svängde jag finfint! Tusen tack för spännande och givande läsning!!!! Med vänlig hälsning, Viktoria
Viktoria
- Thu Apr 30 13:25:13 2015
 
Hej Eva-Lena och tack för en bra sida. Jag tog mitt kort för 1,5 månad sedan efter 18 lektioner. Det är fantastiskt kul att köra, men en sak som jag tycker är lite läskig är att köra smala krokiga 70 vägar. Jag är så nojig på att jag kör för mesigt. Samtidigt är det ju väldigt viktigt att inte ha för hög fart in i en okänd mörk kurva...Jag förstår att det är svårt att vara exakt, men ungefär vilken hastighet brukar du hålla i ingången till en okänd kurva på smal väg? Jag brukar hålla mellan 40-50. Blir så stressad när det ligger nån stressad bilist bakom...Jag tänker exempelvis på eskilsbyvägen till Landvetter som jag tror att du kanske känner till.
Bästa hälsn Freddan
Fredrik
- Fri Sep 20 13:51:53 2013

Grattis till ditt kort! :=) Jag tycker vi ska köra så att vi har full koll, sedan får andra stressa upp sig om de vill. Egentligen ska man kunna stanna inom siktområdet och då måste man sakta ner när det är kurvigt med begränsad sikt. Dessutom kan det komma mötande på fel sida av vägen, man kan komma ikapp vingliga cyklister som kör två i bredd och så vidare. Ditt liv är viktigare än att du ska skynda på bara för att någon bakom är stressad. Eller hur?
Eva-Lena

Kommentar till
MC-sidorna
Hej. Kalas sida! Är i desperat behov av koner mjuka. Sådana som dom har på uppkörningen . Har kuggat 2 ggr första med all rätta men andra bara pga nervositet. Behöver nöta som bara den. Hoppas på bra tips.
Katja <kaarina77@hotmail.com>
- Sun Jul 8 12:18:34 2012

Jag hade samma problem med nervositeten. Det är jätteviktigt att du inte tänker utifrån bedömarens perspektiv när du kör upp, utan att du stannar kvar i dig själv och lever dig in i själva körningen och blir ett med den. Det är jättelätt att bli självkritisk under en sådan bedömning men då tappar man fokus på det man gör. Lycka till med kortet!
Jag vet inte var man får tag i sådana koner, men jag köpte själv ett tiotal trattar som de här (funkar någorlunda när det är vindstilla åtminstone).
Eva-Lena

 
hej hej

tittar bara, trevlig sida
helena <helenagh@gmail.com>
Bäst just nu: lunch
Värst just nu: jobb
stockholm, - Wed Apr 18 12:43:00 2012
Kommentar om
MC-sidorna
Hejsan
Ramlade in på din sida när jag sökte efter tips på krypkörning. Tack för dem, det är mer och bättre tips än vad Trafikskolan har kunnat ge mig .. Har haft rejäla problem med krypkörningen men hoppas det ska rätta till sig nu :)
Henrik <henke.cip@gmail.com>
Helsingborg, - Sat Apr 14 21:47:25 2012

Usch, nu minns jag garagevändingarna igen! Just de där snäva vändningarna hade jag väldigt svårt för eftersom jag välte så ofta i dem. Dels för att jag tittade fel och dels för att jag fick en kortslutning mellan en kabel och nollan som gjorde att motorn dog när jag hade fullt styrutslag, vilket gjorde mig mer nervös även efter att det var fixat. Hoppas du hittar "din" teknik snart - och kanske har du redan gjort det nu, jag är ju lite sen med att svara här...
Eva-Lena

Kommentar till
MC-sidorna
Hej, surfade runt efter träningstips på mc-körning och hittade din mc-dagbok. Jag har bara varit ute fyra gånger med min handledare på avstängt område än så länge, men det blir snart fler när det blir bättre väder. Du har många bra tips att komma med och jag hoppas jag kan få nytta av dem framöver. Mitt problem just nu är farten. Jag har aldrig kört moppe så jag är inte van att köra fort. Åker med på mc utan att vara rädd det minsta, men är ovan att sitta längst fram :) Kul att läsa att det går, det gäller bara att vara envis! Ha de gott!
Annika <annikafransson211@hotmail.com>
Trollhättan, - Tue Apr 10 11:23:52 2012

Kul att få ta del av din upplevelse av mc-körning! :=) Jag hade inte heller kört moppe innan och inte heller cyklat mycket, så jag förstår dina blandade känslor. Ha det trevligt på vägarna och lycka till med kortet!
Eva-Lena

 
Trevlig sida. Det är alltid intressant med sådana betraktelser.
Peter Fredrikson
- Fri Mar 9 11:30:36 2012

Trevligt att du tycker det. Jag hoppas hitta inspiration till att reflektera mer här, det är kul att komma in i sådant "flow". :=)
Eva-Lena

 
Kuk
Greger
- Fri Jan 13 00:10:04 2012

Hej, Kuk Greger bakom IP-nummer 83.254.86.180 med ComHem-konto i Göteborg.
Eva-Lena

 
då det ej finns någon annan utveckling än tanken, så är lidandet en förljugen tanke inlärd,
en blind okunskap, en låst tanke utan utveckling,
enda utvecklingen är logik kunskap bevis på detta,
sedan är det en medvetenhet som växer, ni behövs för att så ska ske,
vi kan ej skapa balans i den kemi som är världen, som är lidandet, så länge våran tanke ej växer,
ej förstår ej är fri,,,

Jesus/
soulrules.blogspot.com

veijo impola <spiritkiller@live.se>
eskilstuna, - Sun Jan 1 18:36:28 2012

Om man tänker efter lite så förstår man att man inte kan sprida några högre kunskaper genom sådana inlägg i människors gästböcker. Annars var tanken god, gissar jag...
Eva-Lena

Kommentar om
MC-sidorna
Mycket bra och rolig hemsida. Hör av dig om du vill göra ett länkbyte med min sajt om Trafikskolor.
Christoffer
- Thu Nov 3 23:05:11 2011
Kommentar till
bloggposten
"Författare på Ö"
i Rullen:
Östergren hade jag inte läst idag, fastnade inte när jag läste honom heller, men det är vad jag tycker. Hade i varje fall något läst på "Ö". :)
Åsa <asamagnusson1000@gmail.com>
Bäst just nu: jag själv.:)
Värst just nu: att jag är för lat för att tända en till lampa
malmö, - Wed Oct 19 21:26:30 2011

Tack för din kommentar! Jag sorterar ut "Gentlemen" också, den hör ju inte till dem som kommer att locka mig mest...

Hihi, kul "Värst just nu" du hade, förresten! :=)
Eva-Lena

Kommentar om
MC-sidorna
Hej o tack för en bra sida!
Har köpt en Xj 900-84 som jag trivs bra med, mycket billigare än nyare hojar jag haft förut inte minst i bränsleförbrukning ;). Men jag vill varna för en sak, att blanda i k-sprit i tanken för att få bort vatten provade jag efter ditt tips här vilket fick till följd att tomgången höjdes till nästan 3000 varv? Jag vet inte varför men misstänker att membranen eller insugsgummina tog stryk. Det börjar dock rätta till sig nu efter 2 tankningar med ren bensin..
Hejhej..
Per <twicechevys@hotmail.com>
Näsum, - Mon Jul 11 23:25:43 2011

Oj, det var ju hemskt att du råkade ut för något sådant på grund av mig! Jag hoppas att din hoj ska funka bra framöver trots allt. Jag måste verkligen uttrycka mig tydligare, för andemeningen var inte att man ska köra med spriten i tanken! De här gamla hojarna gillar inte alkohol i systemet och vi måste t.ex. börja tanka 98-oktanigt när det 95-oktaniga ersätts med alkoholhaltiga bränslen framöver.

Här är texten som du måste ha läst på mina mc-sidor (jag ska ta bort tipset från läsaren som ligger med på slutet):

Helst ska man tömma bensintanken helt och behandla den inuti inför ett längre uppehåll som t.ex vinterförvaringen. Men man kan försöka förebygga rost i botten, där kondensvatten bildas om bensinen står still, genom att hälla tvåtaktsolja i tanken (helst följande sort/riktmärke: ??). Kör runt detta genom att starta cykeln och låt motorn bli varm. Stäng sedan av den och töm den bensin som nu finns kvar i de fyra förgasarna (ca 1-2 dl i varje). Det görs genom att man lossar på en liten skruv på respektive förgasare. OBS: Det är särskilt svårt att fånga upp bensinen som rinner ur de två inre förgasarna.

Ett tips från en läsare:
"Om du verkligen vill ha ut vattnet ur bensintanken så hjälper det inte med olja. Både olja och bensin är lättare än vatten och kan inte blanda sig, så vattnet ligger kvar i botten och angriper plåten invändigt. Prova istället att mot slutet på säsongen blanda i rikligt med karburatorsprit i bensinen, och upprepa det ett par tre tankningar, så kommer vattnet att tas upp med spriten som blandar sig med bensinen och hela härligheten åker ut i avgasrören istället."
Eva-Lena

Kommentar om
MC-sidorna
Måste bara säga att jag blev superglad när jag hittade din hemsida, planerar att om tre år (när jag har fyllt 21) börja jobba på ett mc-kort, känner på mig att jag kommer att besöka din hemsida många gånger fram tills dess för idéer, lite hjälp och inspiration. tack! :)
Linda =)
- Mon Apr 18 18:13:04 2011

Kul! Men jag måste verkligen se till att uppdatera mina mc-sidor om de ska ligga kvar, de har blivit riktigt mossiga... allting ändrar ju sig hela tiden också när det gäller regler osv. Hoppas det blir av att du tar ditt mc-kort. Om inte med en gång du fyllt 21 så när det känns helt rätt. :=)
Eva-Lena

 
Hej, ville bara säga att du har en schyst hemsida. Massor med spännande grejer här ju.
/Fredrik
Fredrik Hjort <figge_2000@hotmail.com>
Göteborg, - Fri Apr 1 08:37:21 2011

Tack! Ska spana in vad du skriver om framöver också. :=)
Eva-Lena

Kommentar till
MC-sidorna
Hej på dig!

Hur kom det sig att det tog så många år innan du tog ditt mc-kort? Har själv precis börjat köra nu....enbart tagit en dubbellektion än så länge och krypkörningen verkar vara helt omöjlig att lära sig. Men har andra lyckats så skall väl jag också lära mig det förhoppningsvis.
Niklas
- Sun Mar 20 03:25:24 2011

Det var garagevändningarna som fick mig på fall, i dubbel bemärkelse. Jag orkade inte med dem och struntade i flera år i att försöka köra upp när jag hade misslyckats i tidigare försök.

Natten före uppkörning var jag så nervös att jag inte kunde sova och då fick jag ännu sämre balans. När det väl var dags tänkte jag dessutom mer på vad inspektören skulle tänka på än jag levde mig in i krypkörningen, och så ska man INTE göra. Tillslut kom jag på att det enda rätta är att fokusera inifrån och ut på det man gör och inte se på sig själv liksom kritiskt uppifrån. Och att träna mycket, förstås. :=) Lycka till!

Själv måste jag förresten ändra lite på mc-sidorna snart, de ligger ju bara och möglar här! Parkeringsreglerna har t.ex. ändrats i Göteborg.
Eva-Lena

Kommentar om
Te-sidorna
Åh, din lilla te-guide är fantastisk!
Malta-Johanna <johannaekstrom_@hotmail.com>
- Sat Feb 19 16:30:25 2011

Tack! Själv ser jag fram emot att läsa mer på din blogg. :=)
Eva-Lena

Kommentar om
Gåtorna
Häftigt med en knuttebrud :) Kul liten hemsida med roliga gåtor också. Fick klura ett bra tag innan jag kom på brödrosten.
Erik <rackans@live.com>
Bäst just nu: Skridskoåkning
Värst just nu: Slask
Jönköping, - Thu Feb 17 13:39:11 2011

Jag älskar också gåtor. Men inte reklam för enarmade banditer på mina sidor, så länken tar jag bort...
Eva-Lena

Kommentar till
Intuitionssidorna
Hej!
Surfade intuitivt efter intuition och hamnade här. Massor av kul förutom intuitionen - jag kommer tillbaka :-)
Annalena <annalena@socratia.se>
vaxholm, - Wed Feb 16 08:54:28 2011

Du är välkommen. Hoppas jag får inspiration till att skriva mer snart också, här har varit stiltje sedan ett bra tag.
Eva-Lena

 
Cool sajt!
Ole <post@olesnettsted.no>
Bäst just nu: Webb
Malmö, - Thu Feb 10 08:32:55 2011
 
Vill bara som vän upplysa dig om den här sidan.
http://www.politisktinkorrekt.info/
Stefan <stefanjutebring@gmail.com>
Göteborg, - Wed Feb 2 22:18:33 2011
Kommentar till
Eva-Lenas text
"Göteborgshjulet"
i Rullen:
Hejsan!

Har du något bra tips på någon trevlig svampstuvning? Ska anordna en svampfest med mina kamrater från förr och ville pröva något nytt! Man får ju inte vara "gammalmodig" som gamla Ullevi!

Jag har ändrat min åsikt angående skrytbyggen förresten, jag har insett att skyskrapor är minst lika vackra som pariserhjul, om inte vackrare! Dessutom har jag upptäckt att "Nya Ullevi" är faktiskt ett bra namn då många turister tar fel på de båda ifall man säger bara "Ullevi". Men å andra sidan tycker jag att de borde döpa om arenan efter sponsorer som t.ex. ICA. "ICA Arena" skulle passa utmärkt! ICA levererar utmärkta produkter, framför allt deras egna eller som ICA Stig säger: "ICAs egna varor", han är mycket festlig den herren, har faktiskt mött honom en gång och han rekommenderar deras egna pastasås! Jag kan bara intyga detsamma då den smakar förträffligt gott. Passar mina smaklökar något otroligt!

Däremot är jag emot denna tyska kedja vid namn lidl. Deras reklamfilmer går mig på nerverna. De försöker måla upp en bra bild men det är en ulv i fårakläder må jag säga!

Nu blev detta en mindre novell men jag behövde skriva av mig lite och dela med mig av mina tankar.

Gott Nytt År!

Per Arne <perarnepost@hotmail.com >
Bäst just nu: Min nya symaskin!
Värst just nu: Nån idiot har smällt smällare i min brevlåda!
Göteborg, - Fri Dec 31 21:09:03 2010

Sorry för mitt sena svar! Men jag har ändå inget tips på god svampstuvning; är inte precis överaktiv i köket... hoppas träffen blir trevlig och att du får ett bra 2011! Och jag håller med - det är klart att skyskrapor kan vara vackra. :=)
Eva-Lena

 
Jag har raderat och loggat ett inlägg skrivet av någon på IP-nr 83.233.35.107 - [Sat Dec 25 21:34:21 2010], Bredband2 AB, Sollentuna Energi.
 
Hej. Såg att du har en nespressomaskin och kan glädja dig att man kan slänga hela aluminuimpodsen i metallåtervinningen, med kaffet i! De har fått klartecken att det är ok! ;) Så nu slipper du trixa med ursköljningen. :D
M
- Sat Oct 23 19:10:45 2010

Aha, vad bra! :=) Själv har jag inte kvar Nespressomaskinen längre, men det kan ju vara bra för andra att veta. Och en annan sak som är bra är att det går att köpa kapslar lite här och var numera.
Eva-Lena

 
I dag åkte jag till Öland med min cbx550 fy tusan vad jag var rädd på högbro delen(höjd rädd).Jag hadde bestämt att jag skulle smaka på salt vatten denna semestern så jag åkte ner till brofästet tog en slurk sedan kröp jag ner under bron och kollade lite sedan åkte jag hem
xxxxL
Angår dig inte, - Sun Aug 1 21:17:07 2010
Kommentar till
Eva-Lenas bilder
"Overkligt?" i en
fotoutmaning:
Hejsan !
Vilket kul foto det blev projiserat på väggen :)
Tror inte heller att det är hundar som kissar utanför entrén !
Vilka läskiga ögon dom söta hundarna fick på kortet.
Alla bilderna passar in på temat tycker jag :)
Trevlig söndag !
Camilla
Bäst just nu: Årstiden med alla blommor :)
Värst just nu: Oljeutsläppet i U.S.A
Halmstad, - Sun May 23 11:22:14 2010

Tack, jag hoppas även din söndag varit toppen som min! Jo, bilderna passar ju in på temat, fast de är inte precis vackra. Hihi! Jag gillar ditt bidrag bättre. :=)
Eva-Lena

Kommentar till
Eva-Lenas text
"Personlig utveckling"
i Rullen:
Läste just ditt inlägg om nödvändigheten att ibland ge upp något för att utvecklas. Tar till mig dina tankar. De kom väldigt lägligt - precis som saker och ting gör ibland. Kram
Barbro Z
Bäst just nu: våren
Gbg, - Thu May 6 18:28:35 2010

Ja, visst är det så att saker kommer väldigt lägligt när det är dags för något viktigt. ;=) Lycka till!
Eva-Lena

Kommentar till
Eva-Lenas text
"Göteborgshjulet"
i Rullen:
I vanliga fall brukar jag vara motståndare till dylika skrytbyggen, men jag är definitivt sugen på att åka i det hjulet. Ett pariserhjul är vackert, till skillnad från skyskrapor. Sedan måste Vän av Ordning påpeka att stora Ullevi inte heter och aldrig har hetat "Nya Ullevi". När arenan invigdes 1958 döptes den till "Ullevi" och den gamla arenan döptes då om till "Gamla Ullevi". Men det är onekligen förvirrande att idag att "Gamla Ullevi" är femtio år yngre än "Ullevi".
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Bofinkens sång
Värst just nu: Att jag borde städa
Göteborg, - Sun Apr 18 13:44:00 2010
Kommentar till
Eva-Lenas text
"Kristendom"
i Rullen:
Kloka ord om kristendom och förhållandet till religionen, Eva-Lena. Jag saknar inte kristendomen som sådan i våra skolor. Däremot så upplever jag, som ju är lite äldre och uppvuxen med kristendomsundervisning, psalmversinnötning och 10 Guds bud utantill, att även etik och moral försvann från läroplanen samtidigt som man tog bort kristendomsundervisningen. Religionsundervisning tycker jag däremot är viktig. Men det krävs att läraren är neutral, vilket kan vara svårt, då lärare oftast är entusiastiska själar, som gärna vill förmedla det de själva tycker är rätt och riktigt. Inte sällan har sådana personer också tagit ställning till olika frågor i livet och kan brinna för dessa - även då de strider mot krusplanen. (Har så klart erfarenhet av detta, därav mina åsikter) Lika lite som en muslimsk eller buddistiskt troende förälder vill att deras barn ska bli indoktrinerade genom en kursplan innehållande kristendomsundervisning, lita lite vill väl kristna föräldrar att deras barn ska bli undervisade i buddism, så som varande den enda sanna "läran". Inget ont om buddismen nu - den var bara ett exempel. Lite omständligt (känner jag *s*) så vill jag instämma i ditt inlägg: Lär barnen om alla religioner - men framför allt; lär dem medmänsklighet och ett öppet sinne.
Barbro Z
- Sun Mar 7 22:18:43 2010

Jag håller med dig också - medmänsklighet och ett öppet sinne är viktigast av allt, det missades i Rullen men ingick i mina tankar kring lärdomarna om relationer.

Tyvärr är det - som du säger - inte lätt att hitta en perfekt lösning eftersom lärarna själva inte är neutrala. Många av dem ser ungdomarna som en kanal för deras egna förverkliganden eller bollplank för egot. Men den svenska skolan måste förstås ändå ha en hållbar ideologi att sträva efter i den mån det är möjligt.
Eva-Lena

Kommentar till
Eva-Lenas text
"Föräldrarollen"
i Rullen:
Jag tycker oftare jag ser motsatsen, människor som inte alls lyssnar på sina barn. Just affären är ofta bra exempel. Barn som säger "åh titta vad mycket godis". Föräldern fräser i, ja men vi ska inte köpa något godis idag. Det är ju precis så vuxna säger till varandra, kolla in det där och det där, utan att köpa något. Barnen har inte ens uttryckt att det ska köpas något, ändå trycks det ner. Eller barn som gråter från de kommer in i affären tills de går ut igen och de vuxna låtsas inte om det.
Åsa <asamagnusson1000@gmail.com>
Malmö, - Fri Feb 26 22:12:52 2010

Jag håller med, det absolut vanligaste är föräldrar som verkar ha transparenta barn. Föräldrarna svarar inte när barnen pratar med dem, eller så snäser de av allting med en otrevlig ton. Och så har vi dem som är frånvarande genom att prata i mobilen. Det är sorgligt, tycker jag.
Eva-Lena

Kommentar till
Eva-Lenas text
"Föräldrarollen"
i Rullen:
Det där känner jag igen från när jag jobbade på fritids. Det är gott om föräldrar som är så mesiga och inte vågar ta vuxenrollen. Barn vill ha gränser och får de inga så blir de olidliga som vuxna.
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Snö!
Värst just nu: Tö!
Göteborg, - Fri Feb 26 22:08:49 2010

Jag tror barnen är "jobbiga" även under uppväxten om de inte har några referenser att utgå från, eftersom de måste känna sig för genom att provocera eller dra ut på allting långt ute i periferin. Och så får de på det sättet ingen bekräftelse för om det de gör är bra eller dåligt Jag tror att det kan leda till svårigheter att hitta både självkänslan och självförtroendet.
Eva-Lena

 
Hej Eva-Lena! Jag har tittat runt på din hemsida och läst några av dina texter. Mycket trevlig och rolig läsning. Du verkar vara en intelligent kvinna med intressanta tankar. Varma hälsningar
Micael
Bäst just nu: Framtidshopp
Värst just nu: Eländiga förkylning
Sverige, - Fri Jan 29 18:48:32 2010

Tack. Kul att du haft glädje av mina sidor. :=) Krya på dig!
Eva-Lena

 
Kommentar till
Eva-Lenas text
"Skitigt"
i Rullen:
Ang. Smutsiga Västtrafik; du skickar väl en kopia till de berörda. De kanske tänker till...
Susanne
Bäst just nu: Att bo i Sverige
Värst just nu: Att på på Haiti
- Tue Jan 19 21:13:41 2010

Kanske skulle man göra det... vi får se. Men det gör nog ingen större skillnad, tyvärr, om de inte själva inser att inredningen inbjuder till för mycket skadegörelse och de kan hitta billigare lösningar.
Eva-Lena

Kommentar till
Eva-Lenas text
"Musik"
i Rullen:
Om du skaffar en gitarr, så kan jag lära dig de vanligaste ackorden på ett par timmar.
Per Arne <perarnepost@hotmail.com>
Bäst just nu: Den vackra snön.
Värst just nu: Att Julen är över.
Göteborg, - Thu Jan 7 17:00:46 2010

Det var ett roligt och generöst erbjudande. Tack! Får se om det blir av, dock... det finns ju så mycket att göra och så lite tid...
Eva-Lena